whoepwhoep, en we zijn live!

whoepwhoep, en we zijn live!

whoepwhoep, en we zijn live! Vanaf vandaag ga ik jullie meenemen in onze reis om onze Mercedes 508D camper uit 1985 te pimpen. Hopelijk inspireert het en ga je zelf ook snel aan de slag met een camper of een oude caravan!

Ons verhaal
In 2008 tijdens onze vakantie in Nieuw-Zeeland is onze liefde voor kleine huisjes op wielen ontstaan. We hebben daar 3 weken in een camper rondgereden en wat een gevoel van vrijheid! De keuze om zelf  een camper te kopen was dan ook snel gemaakt. In 2009 hebben we een Volkswagen t4 gekocht en een plan gemaakt om er een jaar mee te gaan reizen.

In 2010 hebben we onze banen opgezegd, huis verhuurd en zijn we voor een jaar op reis gegaan. Van Nederland naar Australië rijden was het plan, door Europa naar Turkije, Iran, Pakistan, India, Bangladesh naar zuidoost Azië waar we uiteindelijk in Indonesië geëindigd zijn. Wat een ervaring! Een jaar lang back to basic, living the simple life! Alle verhalen lees je op www.keeprollin2australia.blogspot.com

Opnieuw verliefd geworden
Begin 2014 hebben we ons kleine huisje met pijn in ons hart verkocht. Hij bleef steeds vaker staan, we waren druk met de verbouwing van ons woonboerderij en met ons kleine lieve mannetje Dex die 13 februari 2014 geboren is!
Maar een jaar later begon het toch weer te kriebelen… Het is ontzettend verslavend, als je eenmaal overland reizen gewend bent wil en kun je niet meer anders. De vrijheid, je eigen kleine huisje en daarbij wat is er leuker dan met ons kleine mannetje op pad te gaan.

Van 2-persoons naar familiecamper ♥

Maar welke camper wordt het dan…. Na heel wat campers bekeken te hebben op marktplaats en in real life waren we er snel achter dat de standaar witte camper em niet ging worden. Dat past toch niet echt bij ons (al kwam ik later pas de website van Caravanity tegen, daar maken ze zelfs van de meest lelijke kipcaravans een wanna have caravan). Het was een afweging tussen gevoel en verstand, we weten wat het is om een oudere camper te hebben die toch af en toe wat technische problemen geeft.
Maar het gevoel won van het verstand en dus we gingen kijken bij een oude Mercedes 508d uit 1985. Van te voren had ik er niet veel verwachtingen van, maar toen we de drempel overstapten waren we gelijk verkocht. Wat een beauty en wat een charisma (voor zover je dat van een auto kan zeggen 😉
De camper is van 2 autocross broers geweest die hun hart en ziel in het opknappen van de bus hebben gestopt. Voor zelfbouw zag het er ontzettend netjes uit. Eigenlijk wisten we het meteen al, deze wordt van ons! 7 maart was het dan zover, we konden hem halen!

Pimp it, baby!
Ondanks dat onze nieuwe liefde prachtig opgeknapt is, heeft ie nog wel een vrouwelijke touch nodig. En laat dat nou net mijn allergrootste hobby zijn…. styling! Maar eerst moet Martijn aan de slag, er moeten namelijk nog wel wat dingetjes aan gebeuren. Zo moet het bed verlengd worden, er zit geen keuken in, Dex moet een bedje krijgen en er zijn weinig kastjes. Genoeg te doen dus!

Till next time & Happy camper life!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>